LGMS atstovai susitiko su Nacionalinės žemės tarnybos direktoriumi

Š.m. gruodžio 12 d. „Lietuvos geodezininkų ir matininkų sąjungos” atstovai susitiko su Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos direktoriumi Danieliumi Kupriu dėl  Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2015 m. gruodžio 2 d. nutarimo Nr.1238, Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. balandžio 15 d. nutarimo Nr. 534 „Dėl Lietuvos Respublikos nekilnojamojo turto kadastro nuostatų patvirtinimo“, žemės sklypų kadastro duomenų bylų tikrinimo, derinimo bei teikimo ir kitais klausimais.

Nacionalinei žemės tarnybai  „Lietuvos geodezininkų ir matininkų sąjungos” atstovai pateikė siūlymus, kaip sumažinti susidariusias problemas, kad būtų galima lengviau išspręsti esamą komplikuotą situaciją kadastrinių matavimų srityje. Nacionalinė žemės tarnyba patikino, kad yra pasirengusi dalykiškai bendradarbiauti siekiant surasti sprendimus, užtikrinančius visapusišką šioje srityje veikiančių subjektų interesų pusiausvyrą.

8 komentarai apie “LGMS atstovai susitiko su Nacionalinės žemės tarnybos direktoriumi”

  1. Gerbiami „Lietuvos geodezininkų ir matininkų sąjungos” atstovai, noriu paklausti, kad gal Jūs kartais vardus ir pavardes turite? Kažkaip šis jūsų prisistatymas be pavardžių, kad buvote nuvykę net pas patį NŽT direktorių, man pakvipo praeitimi, t.y. „naftalinu”.

    1. Tomas Juozapavičius

      Gerbiami mano draugai ir šiaip kritikuojantys. Leiskite atsakyti į kritiką, nepaisant to, kad ji jau pasirodo, dar net neišsakius pozicijos.
      Dėl vardų ir pavardžių, kaskart matote man komentuojat, kolegos prisijungę taip pat pasisako prisistatydami.
      Dėl naftalino – informuosiu, kad jūs skaitote viešą sąjungos portalą. Detalesnio turinio informacija yra patalpinta uždarame sąjungos forume, dar išsamesnis dėstymas pristatytas sąjungos valdybos nariams.
      Dalis proceso ginčų vyksta facebook aplinkoje, turint noro, galite jungtis https://www.facebook.com/groups/381164992222690/ tik pastebėsiu, jog tai laikina grupė, kol sprendžiamas aktualus klausimas.
      Iš pasisakymo turinio darau išvadą, jog nesate sąjungos nariai, vadinasi nei cento neprisidėjote prie bendros veiklos palaikymo. O advokatas, su kuriuo vaikštome, žinokite kainuoja ir ne Jūsų dėka jis mums padeda, taigi kritika manau išreikšta ne vietoje ir ne laiku.
      Ai, dar dėl to vyruko, kuris už pinigus gali viską nupirkti… esmė balanse, paskutinis RC žingsnis perpildė balanso taurę, jei registracija ir duomenų saugą pradeda kainuoti brangiau už patį duomenų nustatymą, darytina išvada apie principo pažeidimą, duomenys tampa nerentabilia preke ir ne monopolinėje rinkoje tokie procesas negalėtų vykti.

      1. Darius Čeponis

        Galiu pasakyti tik didelį ačiū, kad kažkas rūpinasi už mus mūsų reikalais

        1. Galiu pasakyti tik didelį ačiū, kad kažkas rūpinasi už mus mūsų reikalais (nukopijavau komentarą nuo Dariaus Čeponio, nes patiko ir pritariu)

  2. nematau jokiu sujidariusiu problemu,jei kas ju turi tai kekviena problema gali ispresti pinigai nedarykit darbu uz dyka ir nekils problemu gi uz kekviena sugaista laika kas bebutu to kaltininkas NZT ar dar kasnors reikia ysivertinti dolarais ir viskas ok

  3. Gražina

    Na buvote, kažkokius pasiūlymus pateikėte, ataskaitas visiems žinutės forma išsiuntinėjote. Jokio konkretumo, kas, apie ką, dėl ko. Teisus gerb. Sauliau, labai viskas paslaptinga.

  4. Pirmiausia REIKIA UŽDRAUSTI Registrų centrui kaip įmonei teiktį Kadastrinių matavimų paslaugas. Nes jie nemokamai naudojasi paslaugomis, už kurias kiti mokame pasakiškus pinigus. Tai kaimynų duomenys, gyventojų registro duomenys ir galiausiai pats GEOMATINKAS.

  5. Iš komentarų matosi, kad ir tarp matininkų yra tokių, kurie galvoja, kad už juos viską kažkas (pvz. valdžia, asociacija ar pan.) turi padaryt ir dar nemokamai. Gal jau baigsit svaigt?
    Visa informacija yra LGMS puslapyje, kreipimosi vakar dienos į ministrą iškart viešai patalpintas…Skaitykit ir išmanykit… Kas jums yra? Kiek prie to prisidėjot? Dedat į kelnes ir džiaugiatės, kad kažkas už jus kovoja… O patys bijot, nes gi su RC po to reiks bendrauti, o ten „draugelis” ar žmona dirba, dar bendrų „chalturkių” padarom, gerai gyvenam, tai kam čia tos „nepaniatkės”???
    Tikriausiai Saulius iš kanapių išlindo, taigi domėkis kas vyksta ir viskas bus aišku, o ne savo darže kapstykis,,,gal interneto Lietuvoje nėra?
    Tomas tai išvis rašo, kad „Pirmiausia REIKIA UŽDRAUSTI Registrų centrui kaip įmonei teiktį Kadastrinių matavimų paslaugas. Nes jie nemokamai naudojasi paslaugomis, už kurias kiti mokame pasakiškus pinigus. Tai kaimynų duomenys, gyventojų registro duomenys ir galiausiai pats GEOMATINKAS.”
    Tai stok į asociaciją ir kovok, kas draudžia? Ar tik kalbėti visi gali neįvardydami savęs..
    Aš irgi galiu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Scroll to Top