Skundai VTPSI dėl galimai savavališkų inžinerinių tinklų statybų

Ne vieną kartą esame atsidūrę tokioje situacijoje, kai vargstame ieškodami informacijos apie požemines komunikacijas. Dažniausiai verčiamės savo jėgomis, nors tai neturėtų būti mūsų darbas – tai yra rangovų, techninės priežiūros, eksploatuojančių organizacijų arba savivaldybių aplaidumas.

Jei peržiūrėsite teisės aktų straipsnius, kuriuos cituoja Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos (toliau – VTPSI) susirašinėjime su LiMAP dėl Telia medžiagos, tai pamatysite (ką daugelis iš jūsų ir taip žino), kad visa įstatyminė bazė vienareikšmiškai nurodo, kad pastatytų inžinerinių tinklų kontrolinės-geodezinės nuotraukos privalo būti atliktos ir pateiktos saugojimui į savivaldybę.

Tačiau, kaip jau minėjome aukščiau, kai  informacija mūsų nepasiekia, yra bent keturios grandys, kurios gali dirbti aplaidžiai ir nustatyti, kuri iš jų veikia netinkamai, neturėtų būti mūsų darbas – tai turėtų atlikti VTPSI. Iš mūsų pusės turėtų pakakti parašyti skundą (taip pat mūsų straipsnio pabaigoje rasite tiesiogiai prisegtą skundo šabloną bei užpildytą pavyzdį).

Todėl kviečiame visus kolegas, susidūrus su situacija, kai trūko informacijos apie požemines komunikacijas (ypač – apie akivaizdžiai paklotas keleto metų bėgyje), kreiptis dėl fakto ištyrimo į VTPSI – pridedame siūlomą skundo formą.

Lietuvos geodezininkų ir matininkų sąjunga tikisi, kad skundų gausa (jei nebūsite abejingi – juk be mūsų tai mažai kam rūpi) privers VTPSI atkreipti dėmesį į šią problemą ir išspręsti šią problemą politiniame lygmenyje.

Pildant skundą rekomenduojame įjungti „INSERT” režimą, naudojant „Ins” klavišą klaviatūroje.

Primename, kad skundą patogiausia teikti naudojantis E-pristatymo sistema.

Skundo VTPSI dokumentai.zip

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Scroll to Top