radiodetection_gCAT4

LGMS gavo atsakymą iš Telia

LGMS gavo atsakymą į savo paklausimą dėl Telia priverstinai taikomos tinklų rodymo vietovėje paslaugos. Atsakymas visiškai formalus ir, nors Telia „lieka atvira pasiūlymams”, duodama suprasti, kad ši problema iš pačios Telia pusės niekaip sprendžiama nebus.

LGMS supranta, kad laukia ilgas kelias, tačiau  šią problemą, kuri kamuoja mus daugiau kaip 15 metų, kažkada reikia pradėti spręsti iš esmės. Spręsdami bet kurį ginčą, teisinėje valstybėje privalome laikytis subordinacijos bei pateikti tinkamai susistemintus ir apibendrintus įrodymus, todėl prašome visų šios problemos varginamų kolegų taip prisidėti prie jos sprendimo:

  1. Reikalauti iš Telia Lietuva AB, kad už kabelių rodymo vietovėje paslaugas būtų išrašomas atskiros sąskaitos, kuriose būtų aiškiai nurodyta vietovė ir objektas, t.y. nesutikti su tuo, kad paslaugos vertė būtų skaičiuojama kartu Telia Lietuva AB teikiamų ryšio paslaugų kaina.
  2. Atsisiųskite šį archyvą su paruošta aplankų struktūra ir šablonais. Taip pat rasite trumpą instrukciją, kaip reikėtų kaupti informaciją apie objektus, kuriuose reikėjo kabelių rodymo paslaugos. LGMS prašo atsiųsti jai duomenis birželio pabaigoje (apie tai priminsime užsiprenumeravusius Telia naujienas, žr. žemiau), kad galėtume juos preliminariai įvertinti, tačiau ir toliau nesustoti ir kantriai juos kaupti, nes tikėtina, kad lengvai ir greitu laiku problemos išspręsti nepavyks. Kuo daugiau įrodymų surinksime, tuo svaresnė bus mūsų pozicija. Apibendrintais nuasmenintais duomenimis pasidalinsime viešai.

Spręsdama šią problemą LGMS sieks dviejų tikslų:

  1. Maksimalaus – pasiekti, kad Telia Lietuva, AB pateiktų geodezininkams ir matininkams savo tinklų vektorinius duomenis, kaip tai daro kitos inžinerinius tinklus valdančios organizacijos.
  2. Minimalaus – panaikinti mokestį už kabelių rodymą.

LGMS neatmeta galimybės, kad gali tekti teikti kolektyvinį ieškinį prieš Telia Lietuva, AB.

Nenorime perkrauti kolegų, kuriems ši informacija galbūt ne tiek aktuali, todėl visus, kurie nori prisijungti prie šios konkrečios problemos sprendimo ir gauti priminimus bei kitą papildomą informaciją, arba gauti ją greičiau, nei ji pateikiama LGMS tinklapyje, kviečiame užsiregistruoti į Telia naujienlaiškių grupę.

Visa LGMS susirašinėjimo istorija bus pasiekiama čia. Taip pat visus kviečiame dalintis šia informacija su kolegomis bei paraginti juos prenumeruoti LGMS naujienas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Scroll to Top