LGMS gavo RC atsakymą dėl Geomatininko

LGMS neruošė platesnio komentaro gautam iš VĮ „Registrų centras” raštui – manome, kad pastarasis kalba pats už save: „Atsižvelgiant į tai, kad sutartis dėl šių paslaugų teikimo yra pasirašusios daugiau kaip 900 matininkų įmonių (ar dirbančių pagal individualios veiklos pažymas matininkų), manome, kad „Matininkas” ir „Geomatininkas” paslaugos yra teikiamos tinkamai.

Žemiau prisegame VĮ „Registrų centras” raštą.

I-047_160721_rc_1-1-38-s-3769_del_geomatininko_apmokestinimo.pdf

 

5 komentarai apie “LGMS gavo RC atsakymą dėl Geomatininko”

  1. Gražina

    nuo 2016-06-01 susitikimo iki liepos 1 d. LGMS nieko konkretaus nenuveikė. Nuo liepos pirmos buvo užblokuotas priėjimas prie GeoMatininko ir dirbti jau neleido. Kiek laiko dar būtume laukę? Atlyginimo matininkams niekas nemoka, reikia užsidirbti.

    1. Tomas Juozapavičius

      Atsiprašau, net žaktelėjau… Jūs kaip supratau esate privatus ūkio subjektas, kuriam kitas privatus ūkio subjektas pasiūlė sutartį, pagal kurią jūs savo noru perkate prekę. Kadangi nepasirašius sutarties jums buvo apribota galimybė vykdyti savo veiklą, konkretaus ūkio subjekto interesus turėjote teisę ginti teismine tvarka. LGMS yra visuomeninė organizacija, kurios nariai veikia savo iniciatyva, negaudami jokio atlygio už tai, kad vasarą praleidžia ne prie jūros su šeima, o sprendžiant profesinės veiklos klausimus. Jeigu atidžiau paskaitysite sutartį, kurią turbūt jau pasirašėte, tai joje bus nurodyta, kad sutarties sąlygos gali būti peržiūrimos kas 6 mėn., teigi jei savo energiją ir įdirbi nukreipsim viena linkme, galim bandyti įtakoti aplinkybes ir jas keisti savo naudai, jei vietoje to kaltinsit dirbančius, kad jie neišsprendė jūsų verslo problemų – rezultato iš to daug nebus.

  2. Hektarijus

    Postringavimai apie tai koks geomatininkas geras ir kiek jį mylinčių matininkų (kurie buvo įsprausti į kampą ir neturėjo kt. pasirinkimo), o nieko konkretaus ir nepasakyta kodėl vienašališkiai pakeitė sutarties sąlygas …. So sad

  3. Akivaizdus pvz kaip Valstybės įmonė darydama spaudimą matininkams taiko savo sąlygas, o mes norėdami darbą dirbti neturim kitos galimybės tik sutikti, ir reziume dar patys dėl to liekame kalti…

    1. Tomas Juozapavičius

      šis klausimas įtrauktas į LGMS visuotinio susirinkimo darbotvarkę, yra siūlymų rengti rezoliuciją, man kolkas akivaizdu, kad reziumuoti dar anksti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Scroll to Top